Gode råd og indsigter

Handler du sort?

En af årets største tilbudsdage står for døren og butikkerne er klar med store besparelser på alt fra TV, til støvsuger og ja mobiltelefoner. Men er der reelt tale om tilbud og hvordan sikrer du dig? 

Forbrugerrådet Tænk har lavet en fin artikel, som du kan læse  here  og ellers har vi samlet fire vigtige punkter her under. 

Forbrugerrådet tænk siger:  

“Fire ting du altid skal tjekke på Black Friday

Der er en række tommelfingerregler du altid bør overveje inden du går på tilbudsjagt

 

 • Er prisen god nok?
  Lad dig ikke forblænde af førpriser og rabatter. Tjek prisen på en prisportal, så du er sikker på hvad du reelt sparer. 
 • Har du returret, hvis du fortryder?
  Du har ikke nødvendigvis returret på varer købt i butikker. Få klarhed over reglerne, før du køber din vare.
 • Har du brug for varen?
  Høje rabatter og slagtilbud, kan få dig til at købe varer, du ikke havde tænkt du havde behov for, så overvej altid dit reelle behov.
 • Er varen den bedste for dig?
  Ligesom det ikke giver mening at købe tøj til dig selv, som ikke passer, på samme måde bør du også overveje om den vare du kigger på passer dig.”
 •  

Kan du leve uden opgradering til 3, 4 el 5 linser, dybde perspektiv i sort/ hvid. Så er der efterhånden ikke den store forskel, på de forskellige modeller og der kan derfor være penge at spare, ved at købe sidste års eller sidste, sidste års model uden abonnement, for derefter at finde et abonnement, som passer til dit forbrug. Vi har samlet en oversigt over de forskellige mobilabonnementer  here

Betaler du for data, du ikke bruger?

  Hvor meget data har du brug for? 

De fleste vælger i dag abonnementer med fri tale og fri data, så man ikke skal tænke over sit forbrug. Men er det egentlig nødvendigt? Hvis du er som folk er flest, så bruger du din telefon til at høre musik, radio, tjekke instagram og facebook – ja og emails.  

Men er fri data så nødvendig for at kunne alt det?  

Vidste du eks. at du med 1GB kan:    

 •  Hente ca. 10.000 mails, med vedhæftede word eller PDF-dokument
 • Se de seneste nyheder på TV2 300 gange
 • Streame TV i 2,5 timer
 • Spille online i 140 timer 
 • Høre netradio i 17 timer 
 • Chatte i mere end 400 timer

* der er tale om ca. tal og de bør udelukkende bruges som eksempel

Hvis du er blevet nysgerrig på om du kan få et abonnement, der passer bedre til dine behov, så leg lidt med vores   værktøj   og find ud af det i ro og mag.

.

Har du råd til at fortsætte med at leve som du gør i dag, hvis du mister dit job?

Der er mange der ikke tænker over det, eller tænker de er godt dækket ind, via det offentlige. Når virkeligheden så rammer og man har 10.000 – 15.000 mindre i budgettet, så gør det ondt. Det kan betyde at du er nødt til at skære cafebesøg, shopping og selvforkælelse fra i din dagligdag. 

En a-kasse, kan i mange sammenhænge sammenlignes med en forsikring. For et relativt lille beløb om måneden   se priser   kan du sikrer dig en levestandard, som minder om den du kender imens du er lønmodtager. 

Med en a-kasse følger også mange andre fordele, du kan eks. få rabatter på forskellige forsikringer, billige rejser, hjælp til ansøgning, rabat på kurser og uddannelser osv. 

Mange tror at de skal være medlem af en fagforening, for at melde sig ind i en a-kasse. Det er dog ikke altid tilfældet. Vi har i vores oversigt nogle bud på a-kasser, hvor du sagtens kan melde dig ind uden at være med i en fagforning. 

Husk at mange a-kasser kræver at du har været medlem i en periode, før du kan få dagpenge. Så find den rigtige a-kasse og meld dig ind allerede i dag. 

.